Читај ми!

Саслушан дечак који је починио убиство у "Рибникару"

Дечак K.K. који је починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар", сведочио је у поступку који против његовог оца води Више јавно тужилаштво у Београду.

К.К. се испитује у својству сведока у поступку који се води против његовог оца В.K. у оквиру истраге коју води Више јавно тужилаштво у Београду због сумње да је извршио кривично дело Тешка дела против опште сигурности, саопштено је из Тужилаштва.

Син осумњиченог, који у време поменутих радњи није имао навршених 14 година и као такав није кривично одговоран, изјаву је дао у својству сведока у присуству законског заступника, своје мајке.

Он је испитан путем видео конференцијске везе успостављене између здравствене установе у којој се налази на опсервацији и Вишег јавног тужилаштва у Београду.

У тужилаштву, налазили су се поступајући јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду, пумономоћници оштећених и бранилац окривљеног В.K.

Сва питања присутних упућена сину осумњиченог, постављена су преко поступајућег јавног тужиоца.

Више јавно тужилаштво у Београду води истрагу против В.K. због сумње да је у претходном периоду обучавао свог 13-годишњег сина да рукује ватреним оружјем и муницијом, тако што га је водио у стрељачки клуб како би увежбавао гађање мета из ватреног оружја, упркос чињеници да дете има 13 година и да таква активност и обука очигледно не одговарају његовој животној доби.

Такође, В.K. је, како се сумња, поступио супротно законским одредбама о безбедном чувању оружја и муниције тако да оно не може доћи у посед неовлашћених лица, односно да буде закључано и посебно одвојено у сефовима, касама или сличним ормарима који се не могу лако отворити.

Сумња се да је услед оваквог његовог поступања 3. маја 2023. године његов син успео да дође у посед пиштоља марке ЦЗ Шедоу, калибра 9x19мм и пиштоља марке Ругер МK калибра 22 мм ЛР, за које осумњичени В.K. поседује дозволе надлежног органа, а које се налазило у неправилно обезбеђеном металном сефу у ормару који се налази у предсобљу стана.

K.K. је оружје и муницију понео са собом у ОШ “Владимир Рибникар” у Београду где је испалио велики број хитаца и лишио живота радника обезбеђања и деветоро ученика, а ранио петоро ученика и наставницу школе, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

В.K. се налази у притвору од хапшења 3. маја, истог дана када је K.K. у школи убио девет ученика и  радника обезбеђења.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара