Јаки докази против Шарића

У овом тренутку не постоји ниједан разлог да Црна Гора не ухапси и изручи Србији Дарка Шарића јер је очигледно да постоје веома јасни докази против њега, рекао министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић сматра да у овом тренутку не постоји ниједан разлог да Црна Гора не ухапси и изручи Србији Дарка Шарића, осумњиченог за организацију шверца више од две тоне кокаина, уколико се налази у тој држави.

"Очигледно је да постоје веома јаки докази и не могу да верујем да би се било ко усудио да било кога сакрива", рекао је Дачић новинарима после обиласка Криминалистичко-полицијске академије у Земуну.

Дачић је истакао да је неопходно и потребно да надлежни органи Србије и Црне Горе разговарају о превазилажењу одређених проблема који постоје у сарадњи и да би они могли бити решени после састанка министара правосуђа две државе.

Дачић је указао на неопходност сарадње полиција, правосудних органа и тужилаштава свих држава региона, како би се успешно борили против организованог криминала, корупције и тероризма, јер то није проблем само једне земље, "нити би се смело рећи да је то проблем неких других".

"Нема успешне борбе против организованог криминала уколико не поступамо заједнички и не трудимо се да сва питања која би се могла ставити у ред правних, неком не послуже као основа за избегавање одговорности", нагласио је Дачић.

Према његовим речима, јединица за финансијске истраге, која ради у МУП, спровела је низ истрага у случају Шарића и његових сарадника и то је део поступка који се води.

Полиција по највишим стандардима 

Министар Дачић је, претходно, у обраћању студентима КПА, поручио да без јаке и технолошки добро опремљене полиције борба против организованог криминала неће бити могућа и да ће зато инвестиције у полицијско школство бити од вишеструког значаја за државу и народ.

Дачић каже да је задатак реформе Министарства унутрашњих послова да грађани добију полицију организовану и по најбољим стандардима, нормама и правилима које важе у земљама развијеног света. 

Обраћајући се студентима Криминалистичко-полицијске академије Дачић је рекао да су борба против организованог криминала, корупције и тероризма основни задаци МУП-а и полиције.

Дачићу су представљени и најбољи студенти те академије - Владимир Цветковић са просечном оценом 10 и Маја Поповић са просечном оценом 9,50, који су најбољи студенти четврте године и добитници стипендије Фонда за младе таленте.

Декан Горан Милошевић рекао је да Академија представља кадровску базу МУП-а и да је у протеклом периоду доказала да припада елити високошколских установа у Србији.

Обиласку Академије присуствовао је и директор полиције Милорад Вељовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво