Притвор због прања новца

Педесет једном осумњиченом за финансијски криминал одређен је притвор. Сумња се да је организована криминална група оштетила буџет за више од два милиона евра.

Виши суд у Београду одредио је притвор до месец дана 51 осумњиченом за финансијски криминали и прање новца, изјавила је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Ристићева је прецизирала да је истражни судија саслушао осумњичене, одредио им притвор и покренуо истрагу против њих због сумње да су извршили кривична дела злоупотребе службеног положаја, пореске утаје и прања новца.

Притвор им је одређен због опасности да би на слободи могли утицати на сведоке, да би могли да понове кривично дело, као и због висине запрећене казне за та кривчна дела и околности под којима су извршена.

Та организована криминална група, која се бавила финансијским криминалом и републички буџет, терети се да је оштетила за више од два милиона евра, ухапшена је 19. фебруара.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић је тада као организаторе те криминалне групе означио Душка Лучића из Ваљева, директора предузећа "Еоле транспорт", Миладина Живановића из Ваљева, који је одговорно лице фирме "Дрим кар", и Зорана Коларског из Бегеча, као одговорно лице "Агроса" и "Секундар професионал мб-а".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво