Читај ми!

Притвор за 18 припадника групе "Врачарци" продужен за још месец дана

Виши суд у Београду продужио је притвор за 18 припадника криминалне групе Врачарци за joш месец дана . Терете се за три тешка убиства и пет покушаја тешких убистава.

Притвор окривљенима Н.Т, Л. Ц, А. М, А. Н, В. М, Д. М, Ђ. К, И. Б, Ј. Б, Н. К, М. Т, Н. Б, Р. Т, С. М, Н. В, Ф. Г В. К. и Д. Н. продужен је јер је утврђено да постоје околности које указују на опасност од бекства., саопштио је Виши суд у Београду.

Додаје се да постоје нарочите околности које указују да би окривљени у случају боравка на слободи, у кратком временском периоду поновили кривично дело,.

Суд као разлоге за продужење притвора напомиње и то да се окривљени терете за кривична дела за које је прописана казна затвора од преко десет година, додајући да су начин извршења и тежина последица довели до узнемирења јавности што може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Окривљени имају право жалбе Апелационом суду у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал 9. маја подигло je оптужницу против 38 особа које су означене да су припадникци те криминалне групе.

Као организатори ове организоване криминалне групе у оптужници су означени Никола Вушовић и Урош Пиперски, па се заједно са осталим окривљеним припадницима терете за три убиства и пет покушаја убистава извршена у Београду.

У питању су убиства 20.марта  Александра Халабрина, 10. септембра. Драгана Ристића, и 17.октобра 2020. године Александра Шараца.

Покушаји убистава извршени су 7.октобра на сада покојног Лазара Вукићевића, 29. децембра 2019. године на Самира Дивљановића, 11. маја 2020. на Милоша Ниловића, 27. новембра 2020. године на Андрију Зарића као и на Арсенија Стефановића 1. фебраура 2021. године.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара