Читај ми!

Суд у Краљеву потврдио оптужницу против Куртијевих специјалаца, браниће се са слободе

Тројици косовских специјалаца укинут је притвор, након што је Виши суд у Краљеву потврдио оптужницу против њих подигнуту пошто су 14. јуна ухапшени на територији централне Србије.

Како је саопштено из тог суда, након што је спроведен претходни поступак и  Више јавно тужилаштво у Краљеву подигло оптужницу против осумњичених лица Б. С., Р. З. и Ш. М. због по једног кривичног дела – недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја из чл. 348. ст. 4. у вези ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика, ванпретресно веће Вишег суда у Краљеву је потврдило оптужницу против наведених окривљених и донело решење којим им је укинут притвор.

Косовски полицајци су нешто пре 11 часова напустили притвор.

Говорећи о хапшењу тројице припадника косовске полиције дубоко на територији централне Србије, председник Србије Александар Вучић рекао је тада за РТС да су они ухапшени на 1,8 километара од административне линије.

"Ови људи немају шта да траже на том подручју без одобрења Кфора, посебно са дугим цевима. Имамо доказе да Кфор није био обавештен. Ми њих хапсимо, не на 100 метара на територији централне Србије, већ на 1,8 километара од административне линије, на потезу Орахово–Гњилица", навео је Вучић.

Мађарски премијер Виктор Орбан навео је на Твитеру да га је председник Србије Александар Вучић информисао да ће, у складу са позивом упућеном на њиховом прошлонедељном састанку, власти Србије ускоро пустити из притвора тројицу раније ухапшених косовских полицајаца.

"Веома ценимо корак председника Вучића који је предузео у периоду озбиљних изазова, а чија одлука је јасан доказ стратешке сарадње наших земаља и наше заједничке посвећености миру и стабилности Балкана", навео је Орбан.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Жељко Бркић рекао је 14. јуна на ванредној конференцији за медије да су тројица косовских специјалаца ухапшени на више од једног километра у дубини територије централне Србије.

"Дана 14. 6. у 12.38 у административном појасу према Аутономној покрајини Косово и Метохија, далеко у дубини централне Србије, припадници МУП-а, антитерористичке групе посебне јединице полиције лоцирали и ухапсили су три припадника такозване косовске полиције", рекао је тада Бркић.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара