Читај ми!

Потврђена оптужница против оца осумњиченог да је ћерку држао заточену на Звездари

Апелациони суд у Београду потврдио је решење Првог основног суда о потврђивању оптужнице против мушкарца који се сумњичи да је своју осмогодишњу ћерку држао заточену у стану на Звездари.

Суд је одбио жалбу браниоца окривљеног У. П. и потврдио решење којим је потврђена оптужница, речено је у Првом основном суду у Београду.

У. П. је 28. марта пронађен, ухапшен и од тада се налази у притвору, а Први основни суд би требало ускоро да закаже припремно рочиште пред почетак суђења.

Оптужницом се У. П. на терет стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење.

Окривљеном је стављено на терет да је током 2022. године до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене Л. П. (8).

Тиме је учинио кривично дело насиље у породици са кривичним делом злостављање и мучење, које је учинио на штету емотивне партнерке И. Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном.

Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезног лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака.

У току истраге тужилаштво је испитало емотивну партнерку окривљеног, његову бившу супругу, као и полицијску службеницу Полицијске станице Палилула, која је приликом интервенције по налогу тужилаштва пронашла девојчицу у купатилу стана.

Наложено је неуропсихијатријско вештачење, из чијег налаза произлази да је окривљени био урачунљив у време извршења кривичног дела, да је способан да учествује у кривичном поступку, као и да је исти завистан од употребе опојних дрога и од употребе алкохола.

Прибављена је и медицинска документација која се односи на здравствено стање малолетне оштећене, прецизније документација која се односи на стање у којем је девојчица примљена на лекарске прегледе, као и у каквом здравственом стању се сада налази.

Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездара, у којем је пронађена малолетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.

У. П. је 28. марта пронађен, ухапшен и од тада се налази у притвору.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво