Читај ми!

Окривљени полицајац тврди да није одавао информације криминалној групи Вељка Беливука

Полицајац А. П. негирао је у Специјалном суду у Београду да је одавао поверљиве информације оптуженим припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Полицајац А. П. је кратко рекао да је разумео оптужни акт и да није крив.

Читајући диспозитив оптужнице, тужилац је рекао да су А. П. и Н. В. који је склопио споразум са тужилаштвом о кривици на основу ког је осуђен на казну кућног затвора од годину дана, постали чланови организоване криминалне групе Беливука и Миљковића.

Како је даље рекао, А. П. је Миљковића обеваштавао о строго поверљивим подацима из полиције.

Тужилац је навео да је А. П. преко криптововане апликације Скај на којој му је надимак био "Шериф" у више наврата одавао поверљиве податке Миљковићу који је на тој апликацији имао надмак "Кратос".

Бранилац полицајца А. П. Димитрије Илић оспорава доказне предлоге тужилаштва тврдећи да су незаконито прибављени, те је од суда затражио да их изузме из предмета.

Након што судија донесе одлуку о захтеву браниоца да се изузму докази, Илић ће, како је казао, предложити доказе одбране. 

Илић је на крају затражио да се његовом брањенику укине меру забране напуштања боравишта, што је судија одбио и заказао следеће рочисте за 13. септембар.

Терети се за злоупотребу службеног положаја

Полицајац А. П. се терети за удруживање ради вршења кривичних дела и продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја.     

Поред А. П. у овом поступку био је и његов колега Н. В. који је склопио споразум са Тужилаштвом за организовани криминал, на основу ког је осуђен на казну кућог затвора од годину дана. Изречена му је и мера безбедности забрана вршења позива делатности и дужности од пет година.

Поступајући судија је на претходном суђењу најавио да ће тражити да се овај случај споји са главним Беливуковим предметом.

Ухапшени 15. новембра прошле године

А. П. и Н. В. су ухапшени 15. новембра прошле године по налогу Тужилаштва за организовани криминал уз сарадњу са Службом МУП-а за унутрашњу контролу.

Терете се да су од јуна до октобра 2020. године у више наврата неовлашћено припадницима организоване криминалне групе чији су организатори Беливук и Марко Миљковић одавали поверљиве податке из електронског система МУП-а.

Припадници групе Беливука и Миљковића се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито ношење и држање оружја, отмице и силовање.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара