Читај ми!

Изјавом једне од оштећених девојака, настављено суђење Мирославу Алексићу

У Вишем суду у Београду изјавом сведока оштећене настављено је суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу поводом оптужби за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.

Оштећена М. Ђ. је, одговарајући на питања адвоката одбране Зорана Јаковљевића, изнела детаље сексуалног узнемиравања од стране Алексића.

На питање адвоката одбране зашто је наставила да иде на часове, оштећена је истакла да је још увек била дете и да се борила са тим осећајем верујући да може да научи нешто у тој школи.

Оштећена је додала да је од родитеља крила оно што јој се десило јер је, како каже, страховала за њихово здравствено стање.

Испричала је да се узнемиравање дешавало у два периода, први септембра 2014. године, други маја 2015. године, од којих је само догађај из маја 2015. обухваћен оптужницом.

Следеће суђење заказано је за 19. септембар. 

Окривљени је у суд стигао са слободе, пошто му је 10. марта прошле године укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра 2021. године.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању.

Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије