Читај ми!

Удес војног возила у околини Врања – погинуо водник, повређена тројица војника

У удесу војног возила у Дреновцу, селу код Врања, страдао је припадник Прве бригаде копнене војске, док су још тројица припадника Војске Србије задобила повреде које нису опасне по живот. Др Љубиша Стојилковић, начелник Ургентног одељења ЗЦ Врање каже да ће повређени бити задржани на опсервацији у Хируршком одељењу Опште болнице у Врању и да је њихово стање стабилно.

Министарство одбране је саопштило да је у току реализације редовних активности у Копненој зони безбедности, јутрос око 9.30 у селу Дреновац код Врања дошло до удеса војног моторног возила у којем су се налазила четворица припадника Војске Србије.

У саобраћајној несрећи живот је изгубио старији водник прве класе Бранислав Ковачевић из састава Прве бригаде копнене војске, који је управљао возилом.

Тројица припадника Војске Србије су том приликом задобила телесне повреде које нису опасне по живот. Они су збринути у здравственом центру у Врању, саопштило је Министарство.

На место несреће стигли су органи војне полиције, заменик вишег јавног тужиоца у Врању и припадници Министарства унутрашњих послова. Увиђај је у току.

"У току је још увек дијагностика, за сада ради се о лако телесно повређеним особама које ће да буду задржане на опсервацији у Хируршком одељењу Опште болнице у Врању. Њихово стање је стабилно", изјавио је др Љубиша Стојилковић, начелник Ургентног одељења ЗЦ Врање.

Старији водник прве класе Бранислав Ковачевић је рођен 2. маја 1975. године, а у Војсци Србије је био од 20. јула 1996. године. Иза себе је оставио супругу и двоје деце.

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић упутили су телеграме саучешћа породици трагично страдалог припадника Војске Србије.

четвртак, 30. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије