Читај ми!

Продужен притвор припадницима Балканског картела

Виши суд у Београду продужио је притвор за 13 припадника организоване криминалне групе, такозваног Балканског картела, који се сумњиче да су учествовали у међународној трговини више од седам тона кокаина.

Притвор им је продужен за још 30 дана, рекла је за Танјуг Милица Величковић из Вишег суда у Београду.

Наредбом о спровођењу истраге Јавног тужилаштва за организовани криминал осумњиченом М. С. је стављено на терет извршење три кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Осумњиченом М. Л. је стављено на терет извршење два  кривична дела - неовлашћена производња  и стављање у промет опојних дрога, а осумњиченима М. Ј, Д. Ђ, М. М, Д. Н, И. Ц, Р. Р, Г. П, М. Р, М. П, В. С. и Љ. Л. стављено је на терет извршење по једног кривичног дела и то неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Како је раније саопштило Јавно тужилаштво за организовани криминал наредбом о спровођењу истраге, обухваћено је још седам особа које нису лишене слободе.

Од тога две особе се налазе на издржавању казне затвора у Перуу – З. Ј, а Д. М. се налази у  притвору по решењу Краљевине Холандије, док се А. И. налази у притвору по другом основу у Нишу.

Четири особе налазе се у бекству.

На саслушању у тужилаштву 11 осумњичених је искористило законско право и бранило се ћутањем, а одбрану су изнели осумњичени Љ. Л. и Р. Р. који су негирали кривицу.

У оквиру међународне акције "EASY", Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Европолом и Тужилаштвом за организовани криминал 11. маја ухапсило је и привело вође Балканског картела који је последњих година организовао шверц више од 7 тона кокаина на подручју Европе. "Око пет тона кокаина заплењено је на Аруби, 1,2 тона кокаина заплењено је у Белгији, 743 килограма кокаина је заплењено у Холандији", рекао је тада начелник Управе криминалистичке полиције  Нинослав Цмолић на ванредној конференцији за медије МУП-а.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара