Читај ми!

Осумњиченом који је носио обешену лутку с ликом Вучића одређен притвор

На предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду судија за претходни поступак Вишег суда одредио је притвор лицу које се сумњичи да је на протесту "Србија против насиља" 3. јуна носио транспарент на којем је била окачена лутка са ликом председника Републике Александра Вучића, с обмотаним концем око врата и обореном главом, тако да алудира на вешање.

Осумњиченом Б. С. је одређен притвор до 30 дана, јер постоје особите околности које указују на то да ће ометати поступак утицањем на сведоке, саучеснике или прикриваче, као и особите околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, рекла је за Танјуг портпаролка Вишег суда у Београду Татјана Матић. 

Б. С. се терети да је извршио кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења и на саслушању у тужилаштву је изнео своју одбрану, саопштило је тада тужилаштво.

Сумња се да је окривљени као учесник протеста "Србија против насиља" упутио претећу поруку председнику Србије у намери угрожавања уставног уређења и безбедности Србије и позивао грађане и подстицао их да силом и применом насиља свргну са власти највише државне органе, тако што је носио транспарент на којем је била окачена лутка са ликом председника Републике са обмотаним концем око врата и обореном главом, тако да алудира на вешање.       

Наводи се и да је фотографија транспарента и лутке објављена на друштвеним мрежама и порталима, те је била доступна великом броју грађана.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво