Читај ми!

Пирот, хапшење због прања новца

Челници четири предузећа у Пироту ухапшени су због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца, саопштио је МУП Србије.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су Д. В. (1987), одговорно лице ДОО "АТЛ" Пирот, М. Ћ. (1982), одговорно лице ПР "Марија Ћирић" Пирот, А. Ј. (1969), одговорно лице ПР "Speed" Пирот, и М. П. (1990), одговорно лице ПР "Милотекс тим" Пирот.

Сумња се да су они, од августа 2019. до марта ове године, по претходном договору, иако су знали да новац потиче из криминалне делатности, а у намери да прикрију или лажно прикажу незаконито порекло имовине, испоставили 28 фиктивних фактура предузећу у којем је радио Д. В. на укупан износ од 6.637.900 динара, наводи се у саопштењу.

Четворо осумњичених терете се да су, након плаћања по фактурама, вршили пренос новца у износу од 5.968.700 динара и предавали га Д. В., док су, како се сумња, део новца задржали и М. Ћ., А. Ј. и М. П.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара