Читај ми!

Смедерево, одређен притвор осумњиченом за узнемиравање супруге и њене ћерке

Тридесеттрогодишњем Д. М. из Смедерева одређен је притвор у трајању од 30 дана. Он се терети да је у више наврата овог месеца психички и физички малтретирао своју супругу, као и да је узнемиравао њену ћерку из првог брака.

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело насиље у породици, осумњиченом Д. М. одређен је притвор у трајању од 30 дана због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке.

Како се наводи у саопштењу тужилаштва, осумњичени се терети да је у више наврата овог месеца психички и физички узнемиравао своју супругу, тако штоје ударао, хватао рукама за врат и одгуривао од себе, као и упућивао бројне увреде и претње по живот.

Такође, основано се сумња да је осумњичени 25. маја дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство њене малолетне ћерке из претходног брака на тај начин што јој је трљао пелену по лицу, вичући на њу и претећи јој да јој неколико дана неће дати да једе.

Осумњичени је најпре задржан, а потом је предложено и одређивање притвора.

"Кривично дело насиље у породици чини свако ко применом насиља, претњом да ће напасти на живот или тело, дрским или безобзирним понашањем угрожава спокојство, телесни интегритет или душевно стање члана своје породице. Ако је кривично дело извршено према малолетном лицу запрећена је казна затвора од две до десет година", наводи се у саопштењу Основног јавног тужилаштва у Смедереву

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво