Читај ми!

Подигнута оптужница против хирурга због сумње да је претукао супругу

Треће основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против хирурга Војномедицинске академије, којом га терети да је претукао своју супругу.

Хирург се оптужницом терети за кривична дела насиље у породици, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштило је Тужилаштво. 

Предложило је суду да се окривљеном због извршења наведених кривичних дела изрекне казна сходно закону, али и да му се продужи притвор.

Тужилаштво наводи да постоје особите околности које указују на то да ће окривљени у кратком периоду поновити кривично дело или учинити дело којим прети.

Истиче и да је за кривично дело са елементима насиља које се окривљеном ставља на терет прописана казна затвора преко пет година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Лекар је осумњичен да је од почетка јануара до почетка фебруара своју супругу ударао рукама и ногама по глави и целом телу, као и предметима у намери да је тешко повреди. Такође, сумња се да је давио каблом, чупао за косу, упућивао јој претње, вређао и понижавао је. 

Хирург је, сумња се, својој супрузи нанео вишеструке повреде главе, бутина, врата, трупа и руку, услед чега су јој поломљена два ребра, као и лева лактична кост.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво