Читај ми!

Ухапшен отац масовног убице који је злочин починио код Младеновца и Смедерева

Отац У.Б., који је починио убиства код Младеновца и Смедерева, ухапшен је, потврђено је РТС-у у МУП Србије. Р.Б. је ухапшен по налогу Вишег јавног тужилаштва из Смедерева у циљу утврђивања чињеница које се односе на порекло оружја којим је његов син, окривљени У.Б. извршио кривична дела која му се стављају на терет.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе са борбу против организованог криминала и Полицијске станице Младеновац, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву, ухапсили су Р. Б. (1968) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је претресом стана и других просторија које осумњичени користи у околини Младеновца пронашла и одузела две војне дозволе за пушку карабин са оптиком и за револвер, пиштољ са два оквира, две оптике за ловачку пушку, револвер, неколико стотина комада муниције различитог калибра, као и једну ручно прављену направу са могућношћу окидања.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, наведено је у саопштењу МУП-а.

Тим поводом огласило се и Више јавно тужилаштво из Смедерева које наводи да је по налогу тог Тужилаштва 9.5.2023. године ухапшен и задржан до 48 часова Р.Б. (54) из Младеновца, отац окривљеног У.Б. против кога се води поступак због кривичних дела Тешко убиство из чл. 114 ст. 1 тач. 2 и 11 КЗ, Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348 ст. 4 у вези ст. 3,2 и 1 КЗ, Отмица из чл. 134 ст. 2 КЗ и Неовлашћено коришћење туђег возила из чл. 213 КЗ, саопштено је из Тужилаштва.

Р.Б. је ухапшен након заједничког рада Вишег јавног тужилашва у Смедереву, Вишег јавног тужилаштва у Београду и Службе за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције МУП-а РС, у циљу утврђивања чињеница које се односе на порекло оружја којим је његов син, окривљени У.Б. извршио кривична дела која му се стављају на терет.

Приликом претреса објеката које користи осумњичени Р.Б. нађено је неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.

Осумњиченом се ставља на терет кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348 ст. 3 у вези ст. 2 и 1 КЗ.

У. Б. је убио осам људи у селима код Младеновца и Смедерева у ноћи између 4. и 5. маја. Том приликом је рањено 12 особа.

Осумњичени за масовно убиство у околини Младеновца и Смедерева признао је у суботу извршење кривичних дела, након чега му је одређен притвор од 30 дана.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво