Читај ми!

Одређено полицијско задржавање осумњиченом за напад на екипу РТС-а у Земуну

Земунска полиција је, у сарадњи са УКП ПУ за град Београд, идентификовала и привела тридесетчетворогодишњег мушкарца осумњиченог да је јуче напао екипу Радио-телевизије Србије у Првомајској улици у Земуну. По налогу контакт тачке за безбедност новинара Вишег јавног тужилштва у Београду Треће основно јавно тужилаштво одредило му је задржавање до 48 сати.

Тим поводом, као и поводом све учесталијих претњи новинарима, Више јавно тужилаштво истиче да неће бити толерисани било какви напади на новинаре и да ће учиниоци кривичних дела која угрожавају њихов рад бити кривично гоњени и процесуирани у складу са законом.

Контакт тачка ВЈТ за нападе на новинаре 24/7 прати такве случајеве и у сарадњи са полицијом и основним јавним тужилаштвима стара се да учиниоци кривичних дела буду откривени и приведени правди у најкраћем могућем року, саопштено је из Тужилаштва.

Сумња се да је С. С. (1989) јуче око поднева пришао екипи РТС-a која је била на службеном задатку, а потом их вређао и претио им, наведено је у саопштењу МУП-а.

Током снимања анкете, у оквиру репортаже за Београдску хроникујуче је нападнута екипа РТС-а. Том приликом оштећена је камера. Новинар и сниматељ дали су изјаве у полицији.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен на саслушање Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара