Читај ми!

Миљковић наставио да испитује Спасојевића у наставку суђења

У Специјалном суду у Београду оптужени Марко Миљковић наставио је данас да испитује окривљеног-сарадника Николу Спасојевића, на суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука и Миљковића, чији се припадници терете за најтежа кривична дела, међу којима је и седам убистава.

Марко Миљковић је Николу Спасојевића наставио да испитује о убиству Властимира Милошевића, за чије убиство су Беливук и Миљковић правоснажно ослобођени, а Спасојевић је рекао да му Миљковић није прецизирао због чега га је то убиство коштало 100.000 евра.

Причајући о убиству Горана Михајловића, Спасојевић је поновио да му је Беливук пре тог убиства рекао да узме каблове, најлоне, ексере и остало, а на Спасојевићево питање шта ће му то, Беливук је, како тврди Спасоејвић, намигнуо и рекао да хоће да освежи теткину кућу.

Тада је од њега Беливук тражио и да купи ћумур и што веће аутомобилске или тракторске гуме, после чега, како је рекао Спасојевић, није више ништа питао. Миљковић је на Спасојевићеве тврдње да су паркирали блиндирано возило на улици, рекао "никад нисмо паркирали блиндирана кола на улици да их неко не би запалио, увек су била строго у гаражи или их је неко чувао".

Окривљени-сарадник тврди да је осећао страх од припадника групе све време, наводећи да је тај страх био већег или мањег интензитета у зависности од ситуације.

Причајући о страху од Миљковића, Спасојевић је рекао "ако је у стању свог венчаног кума да убије, Властимира Милошевића, са којим је био нераздвојан, како ја онда да му верујем", додајући "да сам вам се супротставио, до сад бих био у Дунаву, рибе би ме појеле".

Навео је и да је Љубомир Лаиновић убијен јер је почео да прича нешто што овој групи није одговарало и да је Беливук њему рекао да су се "огрешили о Александра Глигоријевићa", за чије убиство се ова групa терети.

Спасојевић је испричао да је план, када су превозили из куће у Ритопеку до Сурдука тело убијеног Горана Михајловића, био да уколико наиђе полиција Миљковић и Беливук треба да се "закуцају" у кола полиције, како би Спасојевић могао да побегне камионом у којем је било Михајловићево тело.

Спасојевић је поновио да је Миљковић обећао Михајловићу да ће га следећи дан пустити, као и да му је тада везао очи како би било што уверљивије да ће га пустити, након чега је констатовао да не може да се провери, јер је Миљковић у судници, а Михајловић убијен. Миљковић је тада Спасојевићу рекао "Михајловић није мртав, а ја јесам ту".

Поновио је да му је било "морбидно и бизарно" да се вози поред остатака Михајловићевог тела. Миљковић је даље питања постављао о убиству Горана Величковића.

Затим је Спасојевић причао о Глигоријевићевом убиству, наводећи да је био у шоку, јер им је он био друг, а да су у том убиству, поред Беливука и Миљковића, учествовали Срђан Лалић, Небојша Јанковић, Владе Драганић и Милош Будимир. Судија је одредила паузу након које ће Миљковић наставити да исптује Спасојевића.

Kао и на претходном суђењу, Миљковић и Спасојевић се често препиру и улазе у вербални сукоб, због чега их судија опомиње. Данашње суђење прати Миљковићева супруга, која је присуствовала и суђењу у понедељак. Спасојевић се нагодио са Тужилаштвом за организовани криминал да за казну затвора од 14 година исприча своја сазнања о злочиним овог клана.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво