Читај ми!

Окривљени сарадник Спасојевић о убиствима клана Беливук-Миљковић

У Специјалном суду је окривљени-сарадник Никола Спасојевић наставио излагање на суђењу организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића о убиствима за које се терети та група.

Окрвиљени-сарадник Никола Спасојевић је тврдио да је Марко Миљковић отровао неким отровом Горана Михајловића, о чијем убиству је причао на претходном суђењу. 

Навео је, да су му Вељко Беливук и Марко Миљковић за помоћ при убиству Горана Михајловића поклонили аутомобил "голф".   

Причајући о убиству Љубомира Марковића Киће, Спасојевић је навео да је њега убио Љубомир Лаиновић, а да га је он (Спасојевић) одвезао до стана покојног Властимира Милошевића. 

Додао је да је Лаиновић узео златни сат марке "Ролекс" тада, као и да га је после убиства возио Милош Будимир. Спасојевић је, како је рекао, отишао заједно са Беливуком у Атину, а по доласку је сазнао да треба да по једном тржном центру тражи истакнутог члана шкаљарског клана Игора Дедовића, како би га група ликвидирала.

Навео је да су Игора Дедовића и Стевана Стаматовића убили Милинко Брањевић, Љубомир Лаиновић и мушкарци "Лептир" и "Матори".  Док су били у Атини, Беливук је Спасојевићу показао слику везаног Мирка Којића, додајући да му је тада Беливук рекао да је сада на њега (Беливук) ред да убије Којића, јер је Миљковић убио Горана Михајловића.

Након убиства Дедовића и Стаматовића, Спасојевић је, како тврди, у два наврата Лаиновићу и Брашњевићу носио новац у Скопље, једном 2.600 евра а други пут 36.000 евра.   

Беливук је Спасојевићу, како тврди, касније показао слику мртвог Лаиновића, који је, како је навео, Спасојевић био цео крвав, али није могао да види да ли су повреде биле од ватреног оружја или ножа. 

Спасојевић је навео да су му припадници групе пренели да је Лаиновић убијен јер је "превише лапрдао", односно да је пијан једном причао како ће да ради за оног ко да највише пара.

Спасојевић је потом испричао да га је Беливук позвао на летовање у Грчку, на шта је одговорио да нема новца, а Беливук му је рекао да ће он то решити. Како је детаљно испричао, Спасојевић је тада дошао са својом тадашњом девојком у Грчку, где је Беливук био са женом и двоје малолетне деце.

Убрзо по доласку, Беливук је Спасојевићу објаснио да треба да нађу Алана Кожара на острву Крф и да га ликвидирају када га пронађу. У том убству је требало да учествују и Небојша Јанковић који је такође био тамо, један момак из Црне Горе који је на "Скају" био "Студент" и још један "ћелави старији Црногорац".

Спасојевић је навео да му је човек са надимком "Кортез" донео лажна документа на име Марко Салопек, али је Спасојевић ипак одустао од ликвидације, јер је чамац којим су хтели да иду до Крфа имао ЏПС локатор. Након што је ова група одустала од тог убиства, Беливук је рекао Спасојевићу, како он тврди, да оде до Солуна по групу мсускараца који ће ту ликвидацију извршити, а међу којима су били "Роси", "Гиба" и још два мушкарца.      

 

Данашње суђење је први пут из суднице пратила Миљковићева супруга Тања Миљковић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво