Читај ми!

Настављено суђење Мирославу Алексићу, сведочила оштећена девојка

У Вишем суду у Београду изјавом оштећене девојке настављено je суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу поводом оптужби за силовање и полно узнемиравање седам полазница те школе.

Оштећена И.В. је одговарајући на питања Алексићевог браниоца Зорана Јаковљевића навела да није раније рекла родитељима шта је преживела, јер би се они потресли и кривили себе што нису приметили шта им се дешава са ћерком.

Током суђења дошло је до расправе између пуномоћника оштећених Југосава Тинтора и Јаковљевића, због чега је судија реаговао.

Судија је као и на претходном суђењу упозорио Јаковљевића да не ремети ред и мир у судници, претећи да ће га искључити из поступка због вике у судници.

И.В. је навела да се неколико оштећених девојка окупило 20. децембра 2020. године у кући Милене Радуловић када су одлучиле да ће пријавити Алексића, што су урадиле 16. јануара 2021. године.

Она је навела да је тек тада испричала родитељима шта се све десило код Алексића у студију.

Поновила је да није била довољно храбра да пријави случај раније, плашила се шта ће људи да кажу, њени родитељи, а рекла и да се тада плашила Алексића.

Оштећена је рекла да је отишла на последњи час у студио како би се поздравила са пријатељима из групе, додајући да је тада хтела да каже Алексићу да више не сме то да ради ниједној девојци, што је урадио њој.

И.В. тврди да јој је Алексић често говорио да је "глуперда" и "ти си ћеро глупа" због чега се сваки пут када би је позвао у канцеларију плашила, додајући да је Алексић питао и за дечка, да ли га воли и о сличним стварима.

Она је изјавила да је у периоду док је била сексуално злостављављана често плакала и повраћала, али у своја четири зида, додајући да њени пријатељи и породица, како тврди, нису знали шта се дешава у школи глуме.

Рекла је и да је након сексуалног узнемиравања наставила да иде у школу глуме, потискујући, како је рекла, узнемиравање и да је себе убеђивала да је Алексић никада не би повредио.

Јаковљевић је питао оштећену да ли је некада на филму видела како изгледа силовање, као и да ли је њу Алексић шамарао, везао, тукао, чупао и слично на шта је она одговорила да није била везана, али да је имала осећај као да не може да оде, и додала да није Алексића гледала као силоватеља већ да му је веровала, јер је од девете године ишла код њега на часове глуме.

Током силовања је, како наводи, имала осећај да је заробљена и да нема могућност да побегне, додајући да се плашила годинама да прича о томе, као и да је било стид и срамота свега што се десило.

Оштећена И.В. ће исказ наставити 12. маја за када је заказано следеће суђење.

Окривљени је у суд стигао са слободе, пошто му је 10. марта прошле године укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра 2021. године.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије