Читај ми!

Наставак суђења групи Беливук-Миљковић, сведок-сарадник Никола Спасојевић почео излагање

У наставку суђења организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића у Специјалном суду у Београду окривљени-сарадник Никола Спасојевић почео своје излагање на суђењу.

Спасојевић је испричао да је са Миљковићем ишао у средњу школу, након чега су заједно радили у обезбеђењу, додајући да је њега Миљковић крстио.

У неком тренутку су се према речима Сапсојевића, Миљковић и он удаљили, али се по претходном договору нашао са њим у Панчеву 2016. године, када му је Миљковић рекао да планира да убије Властимира Милошевића.

Навео је да му је Миљковић тада рекао да „или је са њим или против њега".

Додао да је Миљковић био у конфликту са Милошевићем, као и да су му бацили "молотовљев коктел" на стан у Крњачи.

Спасојевић тврди да је тада могао да бира од два зла мање или веће, наводећи да је пристао да мотри на Милошевића, јер је у истој згради живела његова бивша девојка.

Беливук се, према Спасојевићевим речима, прикључио Миљковићу у септембру 2016. године, а по наговору Миљковића у једном тренутку је однео Милошевићу два грама кокаина, када је покушао да га упозори да му Миљковић спрема ликвидацију, али му је Милошевић тада извадио пиштољ и рекао да се не плаши никога.

Говорио је о томе и да је била намештена камера испред зграде Милошевића како би га припадници клана надзирали, а ту камеру су скинули после убиства, како тврди, такође по налогу Миљковића.

Спасојевић тврди да му је Миљковић касније рекао да је он убио Милошевића и да га је та ликвидација коштала 100.000 евра, после чега је додао: "Не знам да ли је тај новац био за подмићивање полиције или људи из правосуђа".

Хрватин о планирању убиства вође навијача ФК Рад

Пре Спасојевића причао је окривљени сарадник Бојан Хрватин. Раније током испитивања Хрватин је навео да су припадници групе планирали убиство вође навијача "Рада" Драгана Супуровића, који је, како тврди Хрватин, поставио бомбу неком мушкарцу на Бановом брду.

"Било је спремно 100.000 евра за његово убиство, али је Миљковић рекао да ће да се да 50.000 евра, а у томе је требало да учествују Лука Перенчевић, Влада Ковачевић и Дарко Малетић, док је Беливук тражио да се то одложи и да се приближимо Супуровићу, односно да му он дојави да му се спрема злочин.

Сад ми је јасно да је Беливук био 'дупљак' јер је он дојавио Супуровићу да се спрема његова ликвидација како би презуели 'Радову' трибину и послове са дрогом", рекао је Хрватин.

Припадници групе терете се за седам убистава, трговину дрогом, ношење и држање оружја, омтице и силовање.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво