Полицајац признао кривицу и склопио споразум са тужилаштвом

Полицијски службеник Н. В. признао је кривицу за одавање поверљивих информација групи Вељка Беливука и закључио споразум са Тужилаштвом за организовани криминал за казну кућног затвора од годину дана.

Споразум, који је закључен 2. марта, потврдио је пресудом судија Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду.

Према том споразуму са Тужилаштвом, Н. В. је признао кривична дела удруживање ради вршења и продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја, речено је Танјугу у Тужилаштву за организовани криминал.

Поред казне кућног затвора Н. В. је изречена и мера безбедности забрана вршења позива делатности и дужности од пет година.

Поред Врачевића, оптужен је и А. П., а на првом одржаном суђењу поступајући судија је рекао да ће тражити спајање тог предмета са главним Беливуковим предметом.

Међутим, како је Танјугу потврђено у Вишем суду у Београду, Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду – Посебно одељење за организовани криминал донело је решење којим је одбијен као неоснован предлог председника већа за спајање предмета.

Они су ухапшени 15. новембра прошле године по налогу Тужилаштва за организовани криминал уз сарадњу са Службом МУП-а за унутрашњу контролу.

Терете се да су од јуна до октобра 2020. године у више наврата неовлашћено припадницима организоване криминалне групе, чији су организатори Беливук и Марко Миљковић, одавали поверљиве податке из електронског система МУП-а.

Припадници групе Беливука и Миљковића се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито ношење и држање оружја, отмице и силовање.

четвртак, 01. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено