Портпаролка Специјалног суда: Огромно интересовање за суђење лидерима тзв. ОВК 3. априла

Портпаролка Специјалног суда за ратне злочине на КиМ Анђела Грип изјавила је да влада огромно интересовање за суђење лидерима тзв. Ослободилачке војске Косова, Хашиму Тачију, Реџепу Селимију, Јакупу Краснићију и Кадрију Веселију, пред Специјалним судом за ратне злочине на КиМ са седиштем у Хагу, које почиње 3. априла.

Анђела Грип је рекла Танјугу да суђење почиње у 9 сати уводном речју тужилаштва, које може да траје до пет сати.

"Очекује се да ће образлагање оптужнице да се протегне на цео први дан, а можда делом и на уторак", рекла је Грип.

Према њеним речима, након тога уводне речи имаће жртве, а затим ће уследити уводна реч адвоката све четворице оптужених бивших лидера тзв. ОВК.

"Тачијев тим имаће на располагању три сата, Веселијев - 45 минута, Сељимијев - један сат, а Краснићијев - око сат и по", истакла је она.

Напоменула је да ће суђења почињати у 9 сати и оквирно завршавати до око 14 сати.

Порпаролка је истакла да за ово суђење влада огромно интересовање многих медија и већ је акредитовано преко 50 новинара, а најављени су бројни чланови фамилије и пријатељи оптужених, као и друга публика, па ће судница бити препуна.

Да подсетимо, тужилаштво Специјалног суда за злочине ОВК објавило је допуњену оптужницу против некадашњег политичког лидера бивше ОВК, Хашима Тачија и још тројице његових сарадника у којој се наводе имена више од сто жртава. Ознака тајности је са овог документа скинута 27. фебруара.

Суђење Тачију и осталима почиње 3. априла.

Четворица бивших лидера ОВК налазе се у притворској јединици у Хагу од новембра 2020. године, а сумњиче се за ратне злочине и злочине против човечности.

недеља, 28. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.