Заплењени дијаманти и дукати на прелазу Вршка чука

Цариници су на граничном прелазу Вршка чука, у сарадњи са полицијом, открили и запленили 13 дијаманата, шест дуката и једну златну плочицу, саопштила је Управа царина.

Заплењени дијаманти и дукати на прелазу Вршка чука Заплењени дијаманти и дукати на прелазу Вршка чука

Прекршај је, како се наводи, откривен када је за детаљан преглед на излазу из земље, издвојен аутомобил страних регистарских ознака, којим је из Немачке ка Бугарској сам путовао 65-годишњи пензионер.

Мада је рекао да нема ништа да пријави, цариници су у његовој торби пронашли разне непријављене драгоцености, међу којима и кутијицу са 10 белих и три црна дијаманта.

Поред тога, међу гардеробом је пронађено и шест златника од којих су четири са почетка ХХ века из 1913. и 1915. године, као и једна златна плочица.

"Подсећамо путнике да је приликом преласка границе најсигурније да пријаве све драгоцености које носе са собом и да тако избегну потенцијални ризик да им оне буду привремено или трајно одузете. То се односи како на лични накит који путници носе на себи или у пртљагу, тако и на инвестиционо злато у облику плочица, полуга и новчића", закључује се у саопштењу Управе царина.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије