Ухапшене три особе у Краљеву због злоупотреба службеног положаја

У наставку акције борбе против корупције полиција у Краљеву, ухапсила три особе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције и Управе саобраћајне полиције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М. Ж. (1959) одговорно лице привредног друштва, ауто - школе „M&S“ Трстеник, С.Ж. (1982) запослен у овој ауто-школи и М.М. (1984), док ће против двојице запослених у овој ауто-школи, шездесетпетогодишњег и шездесетдеветогодишњег мушкарца, за исто кривично дело бити поднета кривична пријава у редовном поступку.

М. Ж. и С. Ж. су са шездесетпетогодишњим и шездесетдеветогодишњим мушкарцима, како се сумња, током 2022. и 2023. године унели неистините податке о присуству 13 кандидата на полагању теоријског и практичног испита у овој ауто-школи, иако ови кандидати претходно нису присуствовали обавезној теоријској и практичној настави.

Такође, сумња се да је М.М, у претходном договору са М.Ж, 6. фебруара ове године, за време полагања теоријског возачког испита у овој ауто – школи, коришћењем рачунарске опреме која је била повезана са телевизором у помоћној просторији у којој се он налазио, незаконито приступио компјутерима који су били повезани на одговарајућу апликацију МУП-а за закључавање рачунара, и решио тестове уместо три кандидата.

Ухапшени су, уз кривичне пријаве, приведени надлежном тужилаштву у Краљеву.

Министарство унутрашњих послова поништило је возачке испите положене на овај начин, и одузело дозволу за рад овој ауто – школи.

четвртак, 01. јун 2023.
16° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено