Три особе ухапшене због сумње да су проневериле три милиона динара

Три особе су ухапшене због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело проневера у обављању привредне делатности, саопштено је из МУП-а.

Ухапшени су Д. С. (1986), одговорно лице агенције "Тајм Хоризонт“ Рача, Ђ. С. (1989), запослена у тој агенцији, као и В. Н. (1998), бивши радник агенције.

Сумња се да су Д. С. и Ђ. С. од октобра 2018. до децембра 2020. године, новац физичких лица - корисника платних услуга агенције "Тајм Хоризонт“ примљен на име пружених платних услуга, супротно Уговору о пословно-техничкој сарадњи закљученим са једном платном институцијом, пребацивали на своје рачуне, подизали и задржавали за себе.

Како се сумња, они су давали и усмене налоге В. Н. да новац пребацује на свој лични рачун, који је затим она подизала и враћала Д. С. и Ђ. С.

На тај начин осумњичени су прибавили противправну имовинску корист у износу од 3.159.082 динара за колико су и оштетили платну институцију.

Осумњиченом Д. С. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, док су Ђ. С. и В. Н. спроведене у тужилаштво, наведено је у саопштењу МУП-а.

субота, 03. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено