Хапшења због кријумчарења миграната, тражили 1.000 евра држављанима Турске за прелазак границе

Након вишемесечне међународне истраге с полицијама Мађарске и Чешке, на подручју Суботице ухапшeна су четири припадника организоване криминалне групе осумњичена да су за по 1.000 евра по мигранту кријумчарили десетине држављана Турске преко државне границе између Србије и Мађарске.

Полиција је ухапсила А. В. (1985), А. П. (1992), Х. Е. (2002) и Х. Б. (1993) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и удруживање ради вршења кривичних дела, саопштио је МУП.

Кривичном пријавом ће, како је саопштено, бити обухваћено још шест припадника те организоване криминалне групе који се тренутно не налазе на територији Србије, и то држављанин Турске, три Чешке Републике, један Србије и један држављанин Бугарске. 

Они су, како се сумња, од средине маја 2022. до средине јануара 2023. године, за новчани износ од 1.000 евра по мигранту, омогућили недозвољен прелаз државне границе између Србије и Мађарске за више десетина држављана Турске, као и њихов илегални транзит до земаља Европске уније.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

среда, 07. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено