Интензивна потрага за тројицом несталих младића на Дунаву

У току је потрага за тројицом младића који су прошле суботе нестали на Дунаву, при превртању чамца код Панчевачког моста. Према речима Душана Марковића, брата једног од несталих младића, потребна им је помоћ у сваком виду - попут чамаца са сонарима који претражују дно реке. У потрази се користе и дронови.

"'Добровољци и дивни људи помажу и организују велики број чамаца, а за викенд ће изаћи барем двадесетак добрих сонара, али огроман је терен, свакако нам треба више'', рекао је Марковић за Танјуг и додао да од јутрос имају седам чамаца на располагању захваљујући грађанима који помажу у потрази.

Како је рекао, породице свих младића учествују подједнако и потрага је од ресторана Ренато, код Панчевачког моста, до насеље Миље, што је потез од 15 километара а иде се и низводније, где је претрага слабија због ограничених ресурса.

"Свесни смо да смо ми аматери у овом послу и да нисмо никакава организација, већ породица која жели да помогне и да и преживимо лакше ове тренутке. Апелујемо за помоћ у техници", рекао је Марковић.

Он је истакао да су од Општине Земун добили две донације, од 100 и 200 литара бензина за чамце. Марковић је испричао да добровољци који претражују терен све што пронађу од предмета, попут патика и ранчева, фотографишу да би се установило да ли припадају неком од несталих младића. Према његовим речима, полиција и војска учествују у потрази с више чамаца, грађани су дали око 10 чамаца а више од 50 људи претражује обалу и острва.

"Трудимо се да у сваком чамцу буде по две особе уз возача, како би могли да гледају по обалама и они крећу по мапама које правимо ноћу, а дању радимо. Тачно организујемо куда да иду, шта да траже и где да гледају", испричао је брат једног од несталих младића. 

Укључени полиција и војска

"Полиција, надлежне службе, Сектор за ванредне ситуације нам помажу и од прве ноћи су са нама. Војска ради одличан посао на реци са већим металним чамцем са сонаром и вуку још један чамац у случају да рониоци морају негде да приђу и истог тренутка када их зовемо они су ту, заједно са свим осталим службама. Захвалан сам војсци на томе, јер њихова опрема много значи, али молим да се укључе и на копну јер морамо све претражити и од овог нећемо одустати", рекао је Марковић.

Он је позвао оне који желе да помогну у потрази на обали да дођу код ресторана Ренато у 8.30 викендом, што важи и за радне дане. Трудимо се да тај полазак у пола девет од Рената буде у координацији са службама, да тамо не буду само цивили већ и људи из службе који могу да предводе, а и да сви буду безбедни, рекао је Марковић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво