Тужилаштво у Зајечару: Смрт двогодишње девојчице наступила насилно

Смрт двогодишње девојчице П. В. у Зајечару, за чије се тешко убиство сумњичи њен очух М. Н. из села Доњи Дејан, настала је насилно, закључено је након обдукције тела.

Вишем јавном тужилаштву у Зајечару је достављен обдукциони записник Завода за судску медицину у Нишу са закључком, у којем се, поред осталог, наводи да је код детета П. В. смрт настала насилно, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Како је прецизирано, смрт је наступила непосредно услед престанка дисања и срчаног рада, узрокованог обимним јакостепеним повредама главе и последичним развојем јакостепеног отока мозга.

Код детета су утврђене и друге повреде које све збирно представљају тешку телесну повреду опасну по живот.

Тужилаштво ће од стране Завода за судску медицину затражити и вештачење механизма наношења повреда.

Такође, тужилаштву је достављено вештачење судског вештака из области неуоропсихијатрије Мирјане Филимоновић, неуропсихијатра, која је у свом налазу навела да је М. Н. у време убиства био у стању средњег пијанства, односно био је под дејством алкохола са количином алкохола у крви од 1,63 промила.

Окривљени ће бити упућен на неуропсихијатријско и психолошко вештачење у Специјалну затворску болницу у Београду, по наредби овог тужилаштва.

М. Н. се сумњичи да је 21. фебруара у изнајмљеном стану у Зајечару више пута по глави и телу ударио двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге и тешко је повредио, а дете је превезено у Здравствени центар у Зајечару где је преминуло.

Мајка двогодишње девојчице је, како се сумња, знала да је њен ванбрачни супруг у претходном периоду тукао девојчицу, али то није пријавила полицији.

недеља, 04. јун 2023.
16° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено