Поново одложено припремно рочиште Дарку Шарићу због изостанка адвоката

У Специјалном суду у Београду данас је за 10. април одложено припремно рочиште пред почетак суђења организованој криминалној групи Дарка Шарића, чији се припадници терете за кривична дела, међу којима је и убиство.

Припремно рочиште је данас одложено, јер је одбрана тражила изузеће поступајућег председника судског већа Дејана Терзића и председника Вишег суда у Београду, рекао је бранилац Далибор Катанчевић новинарима испред суда.

Како је истакао, одбрана је одлучила да тражи изузеће након што је судија рекао да ће раздвојити предмет у односу на оптужене чији браниоци данас нису дошли на суђење.

Катанчевић је рекао да је данас изостало доста адвоката из оправданих разлога.

На питање да се ствара утисак да се овај поступак опструише, пошто је ово пето одлагање, Катанчевић је рекао да је једно или два одлагања због болести браниоца, али да је суђење било заказано више дана недељно, додајући да није могуће да адвокат који је био болестан дође следећи дан на суђење.

“Ником од одбране није у интересу да одлаже припремно рочиште у притворском предмету, јасно вам је да то није из неких рзлога да одбрана опструше предмет, напротив једва чекамо да почне”, закључио је Катанчевић.

Оптужени адвокат Дејан Лазаревић је на данашње суђење дошао из кућног притвора, пошто му је Апелациони суд укинуо притвор у петак 17. фебруара и одредио му забрану напуштања стана уз електронски надзор (наногицу).

Са слободе се бране и Д. О. и А. Б.

Поред Шарића и Лазаревића, још 13 особа оптужено је, поред осталог, за тешко убиство.
На припремном рочишту, које је затворено за јавност, тужилаштво и одбрана ће предложити суду своје доказе, након чега ће се окривљени изјаснити о кривици.

Након овог рочишта суд ће заказати почетак главног претреса (суђење), којем ће јавност моћи да присуствује, а окривљени да детаљни изнесу своју одбрану.

Поред Шарића и Лазаревића оптужени су и Б. С., Д. О., А. Б., Н. С., Д. С., М. Р., Д. М., С. А. , М. В., У. Р., М. В., А. Ш. и Д. Ш.

Према оптужници Тужилаштва за организовани криминал, вођа групе је Дарко Шарић, који је, како се сумња, створио план деловања да се из безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, сведок сарадник у кривичном поступку који се против Шарића и других водио због кријумчарења кокаина.

Када у томе нису успели, Шарић је, како се сумња, издао налог да се предузму радње које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића да евентуално изгуби статус сведока сарадника.

Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набављање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријављивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи