Слађан Трајковић остаје у истражном притвору још два месеца

Основни суд у Приштини продужио је Слађану Трајковићу меру притвора на још два месеца, пренео је РТС-у његов бранилац Дејан Васић, наводећи да је његов брањеник и даље у тешком здравственом стању и да му недостаје болничка нега.

Слађан Трајковић остаје у истражном притвору још два месеца Слађан Трајковић остаје у истражном притвору још два месеца

Слађан Трајковић је ухапшен 16. децембра прошле године у Бошњачкој махали у Северној Митровици због сумње да је наводно учествовао у ратном злочину 1999. године.

Био је активни припадник косовске полиције, коју је напустио месец дана пре хапшења заједно са осталим српским полицајцима на северу КиМ.

Адвокат Васић је неколико пута захтевао од правосудних органа у Приштини да Трајковићу буде замењена мера, да уместо истражног буде у кућном притвору, као и да му се омогући лечење у болници у Митровици, јер има срчане тегобе.

Гаранције да Трајковић неће бити ван домашаја правосуђа, дала је, навео је Васић, и Влада Србије, која се обавезала да, уколико се Слађан Трајковић нађе на територији Републике Србије, на захтев Еулекса биће изручен правосудним органима у Приштини.

Због односа власти у Приштини према здравственом стању Слађана Трајковића, испред специјалног тужилаштва протестовали су чланови његове породице. Протестовали су и у Митровици и у Краљеву, али без ефекта.

Трајковић је од тренутка хапшења смештен у затвор у Грдовцу код Подујева.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се