На Гостуну заплењено 500 пакета марихуане

На граничном прелазу Гостун заплењено је 500 пакета марихуане тежине 541 килограм. Дрога је пронађена на улазу у Србију из Црне Горе прегледом камиона-цистерне. МУП наводи да је ухапшен мушкарац због сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Како се наводи у саопштењу МУП-а, полицајци су запленили више од 541 килограма марихуане и ухапсили М. Ђ. (1987) због постoјања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Додају да је полиција на граничном прелазу Гостун, на улазу у Србију, приликом контроле камиона-цистерне црногорских регистарских ознака којим је управљао осумњичени, у специјално израђеном бункеру пронашла 500 пакета у којима се налазила ова дрога.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Поводом ове велике заплене, министар унутрашњих послова Братислав Гашић похвалио је припаднике МУП-а за одлично изведену акцију.

"Запленом више од 541 килограма марихуане на граничном прелазу Гостун, српска полиција пресекла је још један ланац кријумчарења наркотика и потврдила да је држава јача од криминала и да се бескомпромисна борба против нарко дилера наставља. Честитам припадницима МУП-а на одлично изведеној акцији“, рекао је Гашић.

Првобитно су Вијести пренеле да је прегледом цистерне-камиона на граничном прелазу Гостун на уласку у Србију из Црне Горе, пронађено око 500 килограма кокаина.

Како су навеле Вијести, српска полиција је ухапсила М. Ђ. из Лознице, држављанинa Србије, чија је фирма регистрована у Даниловграду.

Додали су и да црногорска Агенција за националну безбедност, у сарадњи са колегама у Србији, проверава фирму "Ројал шпед" са седиштем у Бандићима, у чијем су камиону, како је Вијестима речено, пронашли дрогу.

Камион је, како је навео саговорник Вијести, у Црну Гору ушао 4. марта када је испоручио плин за фирму "Петрол".

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се