Читај ми!

Вршњачко насиље у Тутину – претучен ученик ОШ „Рифат Бурџовић Тршо“ у близини школе

Дечакa Б. Д. (12) претукла су четворица вршњака и нешто старијих ученика ОШ "Рифат Бурџовић Тршо" у четвртак 2. марта, после наставе, у унапред договореној тучи, сазнаје Интернет портал РТС-а. Од удараца по глави дечак има хематом, подливе и модрице и тренутно је на кућном лечењу, каже мајка претученог дечака С. Д. (47).

Мајка претученог дечака С. Д. (47) за Интернет портал РТС-а каже да њен син није хтео да учествује у групним тучама и тзв. борбама петлова које организују његови вршњаци и мало старија деца из других разреда ОШ "Рифат Бурџовић Тршо" у Тутину последњих месеци. И да је напад на њега био "казна" што је одустао од учествовања у тучи.

Од удараца по глави дечак има хематом, подливе и модрице и тренутно је на кућном лечењу, каже мајка претученог дечака. Она је у страху од нових напада када дечак поново крене на наставу.

Дечакова мајка каже да је, док још није покрио лице рукама, дечак видео бели предмет којим га је нападач ударао.

Она за РТС каже: "Мој син мисли да је реч о боксеру јер су га ударци веома болели." 

Полиција, с друге стране, нема сазнања да је неко од починилаца имао неко хладно оружје приликом напада.   

Ученици који су претукли Б. Д. (12) саслушани су у полицијској станици у Тутину као и дечак Б. Д., жртва вршњачког насиља који је после лекарског прегледа у болници у Новом Пазару и сам дао изјаву у полицијској станици.

Како РТС сазнаје, Више јавно тужилаштво је обавештено о случају вршњачког насиља и по налогу Тужилаштва полицијски извештај је прослеђен Центру за социјални рад, који ће се надаље бавити виновницима туче јер је реч о деци која имају мање од 14 година.

Како нису ни млађи малолетници (14-16), не подлежу ни кривичној ни прекршајној одговорности.

понедељак, 11. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу