Читај ми!

Министарство здравља наложило инспекцијски надзор болница у Аранђеловцу и Ужицу

Министарство здравља је наложило ванредни инспекцијски надзора у општим болницама у Аранђеловцу и Ужицу, као и проверу стручног рада поводом компликација које су узроковале смрт трудница Б. С. из Аранђеловца и И. М. из Ужица.

"Поводом компликација насталих приликом порођаја Б. С. из Аранђеловца, а које су довеле до смрти породиље, по налогу директора Здравственог центра у Аранђеловцу у току је спровођење ванредне унутрашње провере квалитета стручног рада. Такође, данас је почео и ванредни инспекцијски надзор Министарства здравља у Општој болници у Аранђеловцу", саопштено је из Министарства здравља.

Инспекција Министарства здравља, како наводе, тренутно проверава поступање здравствених радника приликом збрињавања и лечења преминуле И. М. Такође, како наводе, наложена је и клиничка обдукција.

"Поводом компликација насталих код труднице И. М. из Ужица које су узроковале смрт труднице и плода, на захтев директора Опште болнице у Ужицу формирана је комисија за спровеђење ванредне унутрашње провере квалитета стручног рада у вези са лечењем пацијенткиње", наводи се у саопштењу.

Министарство здравља Републике Србије ће, како наводе, поштујући законску процедуру, јавност обавестити о чињеницама које ће бити утврђене након окончања инспекцијског надзора.

Заштитник грађана је затражио од Министарства здравља да изврши ванредну спољну проверу квалитета стручног рада у обе болнице и да му достави резултате у року од 15 дана. 

Трудница у Ужицу примљена је 3. марта у тешком општем стању, у шестом месецу трудноће, дете је било без знакова живота, предузете су све мере, али је пацијенткиња преминула, потврдила је раније за Танјуг директорка Здравственог центра Ужице Наташа Гаговић.

недеља, 09. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије