Читај ми!

Шест особа осумњичено да су оштетили буџет за скоро 54 милиона динара

Једна особа је ухапшена, другој одређена мера задржавања, док је против четири особе пријава поднета у редовном поступку због сумње да су у периоду од 2020. до прошле године извршили кривично дело пореске утаје, прали новац и оштетили буџет Србије за више од 53,9 милиона динара.

Акцију су заједно спровели инспектори Пореске полиције Крагујевац и Министарства унутрашњих послова, поступајући по налогу Вишег јавног тужилаштва.

Осумњичени из Новог Пазара је у својству власника и одговорног лица привредног субјекта, у периоду од 2020. године до 2022. године, књижењем лажних фактура увећавао трошкове пословања, те на тај начин избегао плаћање пореза на добит правних лица у износу од преко 24,7 милиона динара, саопштила је Пореска управа.

Такође, на основу лажних фактура, он је вршио плаћања привредном субјекту из Косовске Митровице, чије је одговорно лице подизало готов новац и преко два посредника, новац враћао првопријављеном.

На тај начин, избегнут је обрачун и плаћање пореза на приходе од капитала у износу од преко 29,1 милиона динара, чиме је извршено кривично дело пореске утаје и оштећен буџет Републике Србије за више од 53,9 милиона динара.

За кривично дело "пореске утаје у помагању", пријавом је обухваћено и одговорно лице привредног субјекта из Новог Пазара, због основане сумње да је потписивао лажне рачуне на основу којих је првопријављени вршио књижења, наводи се у саопштењу.

недеља, 26. март 2023.
12° C

Коментари

Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом