Читај ми!

Хаг смањио казне Гуцатију и Харадинају за по три месеца

Апелационо веће у Хагу смањило је за по три месеца затворске казне бившем председнику и потпредседнику удружења ветерана тзв. ОВК Хиснију Гуцатију и Насиму Харадинају.

Жалбено веће смањило је казну Хиснију Гуцатију и Насиму Харадинају са четири и по године затвора на четири године и три месеца, а у казну је урачунато и време које су провели у притвору од септембра 2020. године.

Потврђена је кривицу Гуцатија и Харадинаја за застрашивање у току кривичног поступка, повреду тајности поступка неовлашћеним откривањем тајних информација обелодањених у званичном поступку и повреду тајности поступка неовлашћеним откривањем иденитета и личних података заштићених сведока.

Поред тога, потврђена је и одлука о кривици Гуцатија и Харадинаја за ометање службеног лица у вршењу службене дужности упућивањем озбиљних претњи.

С друге стране, веће Апелационог суда поништио је закљчак претресног већа о ометању службеног лица у вршењу службене дужности учествовањем у заједничком деловању групе и по тој тачки ослободио г. Гуцатија и г. Харадинаја кривице.

На основу тога одлучено је да затворска казна буде смањена за по три месеца. 

Апелационо веће је обојици потврдило новчане казне од по 100 евра.

Председник суда Мишел Пикард рекао је да ће обојица остати у притвору у Хагу, док не буду пребачени у земљу у којој ће служити казну, преноси Коха.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво