Одложено суђење Шарићу, одбрана тражила изузеће судије

У Специјалном суду у Београду данас су адвокати Дарка Шарића затражили изузеће судије Синише Петровића у поступку против тог оптуженог и 15 његових сарадника, који се терете за прање новца, за који се верује да је стечен кријумчарењем кокаина.

Одбрана је затражила изузеће Синише Петровића јер, како су навели, сумњају да је пристрасан.

Петровић је био председник већа које је изрекло прву првостепену пресуду у предмету против Шарића за кријумчарење кокаина, а коју је укинуо Апелациони суд и вратио на поновно суђење.

Након друге првостепене пресуде Апелациони суд је донео правоснажну пресуду и Шарићу смањио казну затвора.

Одбрана је навела како су та два предмета уско повезана због чега сматрају да не може исти судија да суди, јер, како су навели, не може објективно да сагледа случај.

Одбрана сматра да у случају да ће уколико Петровић буде судио у овом предмету, оптуженима бити повређено право на правично суђење.

Данашњем суђењу није присуствовао оптужени Радован Шрбац због здравствених проблема.

Наредно суђење 2. марта 

Следеће суђење је заказано за 2. март до када председник Вишег суда у Београду треба да донесе одлуку о захтеву за изузећу судије.

Суд је на претходном суђењу донео решење да се Бојану Станојковићу суди у одсуству.

За Станојковићем је расписана потерница 19. априла, пет дана након што је Шарић поново ухапшен због сумње да је организовао другу криминалну групу.

Станојковић је обухваћен и новом оптужницом коју је Тужилаштво за организовани криминал подигло против Шарића и још 14 припадника његове нове организоване криминалне групе, којом се терете за оружје, изазивање опште опасности, злоупотребу службеног положаја и планирање тешког убиства сведока сарадника Небојше Јоксовића.

Шарићу и осталима у поступку за прање новца суђење се понавља по налогу Апелационог суда у Београду који је 4. августа укинуо првостепену пресуду којом је Шарић био осуђен на девет година затвора.

Поред Шарића, пресуда је укинута и осталим осуђенима у овом поступку, док је суд потврдио део пресуде у ослобађајућем делу у односу на Дубравку Штрбац и Немању Крстајића.

понедељак, 27. март 2023.
14° C

Коментари

Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
B1 i B6 za Regeneraciju Diskova
Дискус хернија, болест 21. века
ma kakav vrabac
Дискус хернија, болест 21. века
Re: pretplata
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања