Читај ми!

Стаклорезац правоснажно осуђен на 30 година затвора због убиства у Ресавској

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио стаклоресца из Ресавске улице Филипа Гаврановића на казну затвора од 30 година због тешког убиства комшије пекара Николе Остојића, у новембру 2017. године, након чега је његово тело сакрио у својој стаклорезачкој радњи.

Другостепени суд је одбио све жалбе као неосноване и потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Београду, објављено је на сајту овог суда.

По налажењу Апелационог суда, првостепени суд је правилно од олакшавајућих околности на страни окривљеног узео у обзир чињеницу његовог ранијег живота.

Од отежавајућих околности суд је имао у виду да је лишио живота свог дугогодишњег пријатеља, да је притом исказао велику упорност о чему сведочи бројност повреда које су нанете Остојићу, затим његово понашање и држање након извршеног кривичног дела, пошто је данима након критичног догађаја учествовао у потрази за оштећеним, да је сутрадан управо из Остојићеве пекаре позајмио кофу са водом како би почистио неред настао у радњи претходне вечери и у којој се тело налазило.

Суд је наложио одузимање новца од Гаврановића у износу од 4.960 евра, као и одузимање 58.000 динара.

Гаврановић је у ноћи убиства дуг од 2.000 евра вратио Луки Жижићу, који је убијен 28. априла прошле године у свом кафићу на Новом Београду.

Гаврановић је био правоснажно осуђен у јуну 2021. године на 30 година затвора због тешког убиства, али је ту пресуду у октобру укинуо Врховни касациони суд одлучујући по захтеву за заштиту законитости, због непрописно састављених судских већа која су донела пресуде и у првостепеном и у другостепеном поступку.

На почетку суђења у јулу 2018. године Гаврановић је признао да је убио Остојића, тврдећи да је то било у самоодбрани, а навео је и да се каје због свега што се догодило.

Гаврановић је осуђен јер је 3. новембра 2017. године увече, у својој стаклорезачкој радњи, пијан, из користољубља убио Остојића, са којим се интензивно дружио дуже време и од њега позајмљивао новац, а такође је знао и да Остојић сакупља и поседује новац за финалну реализацију откупа пословног простора у којем се налази његова пекара.

Они су претходно тог дана седели заједно у кафићу и пили алкохол, а потом су отишли до стаклорезачке радње.

Док су боравили у стаклорезачкој радњи, Гаврановић је Остојићу нанео најмање 26 удараца чекићем по глави, услед којих је преминуо, наводи оптужба.

Његово тело је оставио у параваном одвојеном делу радње и потом се нашао са женом И. С., која је претходно телефоном инсистирала да исте вечери врати дуг Жижићу од 2.000 евра.

Потом се вратио до своје радње, узео Остојићеву торбицу издвојио део новца који је понео са собом, а торбицу и део новца и личних ствари оставио у фиоци и поново се нашао са И. С., која га је и даље чекала у колима када јој је показао рукама новац у износу од 1.800 евра.

У торбици се налазило око 5.000 евра. Остатак новца, торбица и тело убијеног су пронађени приликом претреса стаклорезачке радње 6. и 7. новембра 2017. године.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво