Читај ми!

Потврђена оптужница против Дарка Шарића и његове групе

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против Дарка Шарића и 14 осумњичених припадника његове организоване групе, којом се терете за више кривичних дела, међу којима је и убиство.

 

Испитујући оптужницу Тужилаштва за организовани криминал, кривично ванпретресно веће је стало на становиште да докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичног дела које им се оптужницом ставља на терет, односно да су испуњени неопходни материјални услови за оптужење у конкретном случају, наводи се у саопштењу Вишег суда.

Против овог решења окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.

Оптужницом се Дарко Шарић терети за два кривична дела тешко убиство, изазивање опште опасности, изазивање опште опасности у саизвршилаштву у покушају, два кривична дела недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних матрија, злоупотреба службног положајау подстрекавању, лажно пријављивање у саизвршилаштву, кривично дело у вези са ставом 1 Закона о тајности података у подстрекавању и злоупотреба службеног положаја подстрекавањем.

Адвокату Дејану Лазаревићу је стављено на терет кривично дело тешко убиство, изазивање опште опасности у саизршилаштву, лажно пријављивање у саизвршиластву кривично дело у вези са ставом 1 Закона о тајности података у подстрекавању и злоупотреба службеног положаја подстрекавањем.

Бојан Стајковић је оптужен за кривична дела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности у саизвршилаштву и лажно пријављивање у саизвршукаштву.

Данило Одовић је оптужен за Тешко убиство, изазивање опште опасности у саизвршилаштву и злоупотреба службеног положаја у подстрекавању, док је Александар Бошковић оптужен за изазивање опште опасности у саизвршилаштву и злоупотреба службеног положаа у подстрекавању.

Никола Спасојевић оптужен је за два кривична дела недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних матрија, изазивање опште опасности у покушају и изазивање опште опасности у саизвршилаштву.

Полицајци Данило Стојановић и Милутин Радовановић су оптужени за по два кривична дела злоупотреба службеног положаја, а Душко Мирковић за продужено кривицо дело злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 у вези са ставом 1 Закона о тајности података.

Стефан Андрејић оптужен је за два кривична дела недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности у саизвршилаштву у покушају и изазиваје опште опасности у саизвршилаштву, а за иста кривична дела оптужени су Марко Вукић и Урош Радовановић.

Милан Вучинић оптужен је за кривично дело тешко убиство, а Арса Шарић за кривично дело недозвољена производња, ношење и промет оружја и експлозивних материја и изазивање опште опасности, док је рођени брат вође ове групе, Душко Шарић оптужен за злоупотреу службеног положаја у подстрекавању.

Свих 15 припадника групе је оптужено за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела.

 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво