Читај ми!

Шарићу смањена казна затвора за шверц кокаина

Апелациони суд у Београду смањио је Дарку Шарићу казну затвора са 15 на 14 година, на коју је осуђен због организовања шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Дарку Шарићу и његовом брату од тетке Жељку Вујановићу Апелациони суд у Београду смањио је казне затвора за по годину дана и правоснажно Шарића осудио на 14 а Вујановића на 13 година затвора због кријумчарења 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Горану Соколовићу који је у бекству суд је потврдио првостепену пресуду и он је правознажно осуђен на казну затвора од 15 година, наводи се у пресуди објављеној на сајту Апелационог суда.

Марку Пандрцу, Ненаду Новаковићу и Бошку Недићу су такође смањење казне и они су правоснажно осуђени на казне затвора од по 11 година и шест месеци.

Никола Димитријевић је осуђен на казну затвора од десет и по година, док су Петар Обрадовић, Небојша Сретеновић и Михајло Ђоковић осуђени на казне затвора од по девет година и шест месеци.

Милош Цајић и Родољуб Радуловић су осуђени на казне затвора од по девет година, а Борислав Туњић и Живко Сибински су осуђени на казне затвора од по осам и по година.

Сведок сарадник Радан Адамовић осуђен је на јединствену казну затвора од 10 месеци у коју је урачуната правоснажна казна затвора, док сведок сарадник Драшко Вуковић осуђен на казну затвора од пола године, а сведок сарадник Небојша Јоксовић на казну затвора од пет месеци.

Другостепени суд одбио је оптужбу према Дарку Тошићу за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, и ослободио га оптужбе да је на територији Бразила, Аргентине и Уругваја извршио кривично дело неовлашћено стављање у промет опојних дрога.

Апелациони суд је потврдио део првостепене пресуде којом је Бобан Стојиљковић осуђен на казну затвора од две и по године због недозвољеног ношења оружја, док је Марко Дабовић осуђен на годину дана због фалсификовања исправе.

Друга правоснажна пресуда 

Ово је друга правоснажна пресуда јер је прву укинуо Врховни касациони суд по захтеву за заштиту законитости и наложио да се поново размотре жалбе.

Апелациони суд је у образложењу ове пресуде навео да је током главног претреса поново испитао сведоке сараднике, издвојио из списа неке незаконите доказе и извео одређене нове доказе.

У новој пресуди отклоњене су одређене неправилности које су постојале у изреци првостепене пресуде, измењена је правна квалификација кривичних дела из првостепене пресуде, те су делимично усвојене жалбе бранилаца окривљених, па су појединима изречене нешто блаже казне у односу на ранију правоснажну пресуду.

Шарић је пуштен из притвора у децембру, али је 14. априла поново ухапшен због сумње да је организовао криминалну групу која се оптужницом терети за више кривичних дела, међу којима је и убиство.

Прошле седмице у том случају подигнута је оптужница против Шарића, његовог брата Душка, адвоката Дејана Лазаревића и осталих осумњичених.

Такође, почетак поновљеног суђења Дарку Шарићу и његовим сарадницима због прања новца, за који се верује да је стечен кријумчарењем кокаина, заказан је за 7. новембар.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво