Читај ми!

Младић из Београда ухапшен након парастоса на Газиместану

Никола Недељковић из Београда (20) ухапшен је на Газиместану. Полицајци су му, пошто је парастос страдалим српским јунацима у Косовској бици завршен, нагом до појаса, ставила лисице на руке и одвела га џипом у правцу Приштине. Косовска полиција: Хапшење због "подстицања и распиривања мржње", десеторици забрањен улазак.

Никола Недељковић је био у групи верника која је из Београда дошла на Видовдан, на литургију у манастиру Грачаница и на парастос српским јунацима страдалим у Косовској бици 1389. године.

Нема навода и објашњења полиције шта је мотив и повод за хапшење, али полицајци на Газиместану су рекли РТС-у да Недељковић није имао лична документа код себе.

Пошто су га одвели полицијским аутомобилом, Недељковићеви другови из групе су полицији показали његову личну карту ради утврђивања идентитета.

Полиција: Хапшење због "подстицања и распиривања мржње"

Приштинска полиција потврдила је хапшење једног Србина, на Газиместану наводећи да је подстицао и распиривао мржњу, док је десеторици у чијим колима су пронађене мајице са натписима "који изазивају мржњу", забрањен је улазак на КиМ.

Даљи поступак у случају ухапшеног Н. Н. спроводиће се у сарадњи и координацији са надлежним тужиоцем, саопштено је из полиције.

Десеторици српских држављана није дозвољен улазак на КиМ у јутарњим часовима на прелазима Врбница и Кула.

"Приликом контроле у пртљагу њихових возила пронађене су сумњиве мајице са натписима који изазивају мржњу.

Контактирани су надлежни тужиоци, по чијој одлуци је дотичним особама забрањен улазак на Косово, а мајице са различитим натписима су одузете", наводи се у саопштењу.

среда, 06. децембар 2023.
2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара