Читај ми!

Ухапшено девет особа, међу њима и високорангирани припадници Војске Србије

По налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечног предистражног поступка, ухапшено је девет особа због сумње да су противправно прибављали имовинску корист у вишемилионском износу. За једном особом се трага. Неки од ухапшених су високорангирани припадници Војске Србије, односно Министарства одбране.

Акција је спроведена у сарадњи са ВБА, Војном полицијом, припадницима БИА и Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције – Службе за борбу против организованог криминала, а ухапшено је девет људи у поступку који се води против 10 осумњичених.

Како је наведено у саопштењу тужилаштва, неки од њих су високорангирани припадници Војске Србије, односно Министарства одбране.

Слободе су лишени А. Н., С. С., А. Т., Ј. С., З. К., Ж. Р., С. Р, Н. Б., и М. К., док се за Д. Д. трага.

Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела из члана 346, злоупотреба службеног положаја из члана 359 и злоупотреба положаја одговорног лица из члана 227 КЗ Републике Србије.

Осумњичени су као припадници организоване криминалне групе, на чијем је челу организатор А. Н., запослен у Министарству одбране искоришћавањем својих службених положаја и овлашћења, ради стицања имовинске користи за себе и друга лица, а на штету буџета Републике Србије, закључивали већи број уговора који су се односили на различита инвестициона улагања за потребе Министарства одбране односно Војске Србије.

Припадници ове групе су и четири запослена у Министарству одбране, као и пет одговорних лица привредних друштава.

Осумњичени су ради прибављања противправне имовинске користи у вишемилионском износу, противно свим правилима процедуре Закона о јавним набавкама, у уговоре који се односе на инвестиционо одржавање и улагања у објекте за потребе команди, јединица и установа Министарства одбране уносили неистините податке односно цене изведених радова које су биле знатно веће од стварних (тржишних).

Ухапшенима је одређено полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се