Читај ми!

Хркаловићева и Стефановић саслушани у Сектору унутрашње контроле МУП-а

Бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић и министар одбране Небојша Стефановић саслушани су у Сектору унутрашње контроле МУП-а.

Како сазнаје Танјуг, Дијана Хркаловић је саслушавана шест сати, док је Небојша Стефановић исказ давао скоро три сата.

Они су испитани у оквиру поступања Сектора унутрашње контроле МУП-а по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду за прикупљање информација и обавештења ради одговарајућих провера навода бивше државне секретарке Дијане Хркаловић.

Сектор унутрашње контроле позвао их је да изнесу сазнања ради оцене евентуалног постојања елемената кривичних дела из надлежности Вишег јавног тужилаштва у Београду, док у погледу евентуалног постојања елемената кривичних дела против службене дужности "извршених од стране Хркаловић или Стефановића", искључиву надлежност има Тужилаштво за организовани криминал.

По налогу Вишег јавног тужилаштва, Сектор унутрашње контроле ће прикупити и друге информације, обавити потребне разговоре и прибавити обавештења која су потребна у циљу утврђивања има ли елемената неког кривичног дела које је из надлежности Вишег јавног тужилаштва у Београду.

Медији су пренели да након саслушања Хркаловићева није давала изјаве, а да се Стефановић кратко обратио новинарима.

Он је рекао да мисли да је могао бар донекле да помогне "у смислу свих својих сазнања" и изразио уверење да су неки детаљи "додатно расветљени''.

"Наравно, то је даље у рукама тужилаштва, и тужилаштво ће и у овом и у свим другим процесима водити рачуна. Ја верујем да ће расветлити сваки од тих случајева и да ћемо доћи до потпуне истине. Имам потпуно поверење у наше државне органе, имају капацитет и снагу да то ураде", навео је Стефановић.

Више јавно тужилаштво: Данас дате изјаве подлежу даљој провери

Дијана Хркаловић и Небојша Стефановић дали су данас изјаве у Сектору унутрашње контроле (СУК) МУП-а у својству грађана.

Према процедури у овим случајевима они своје тврдње могу да поткрепе тако што ће СУК-у или Вишем јавном тужилаштву (ВЈТ) у Београду доставити писане доказе за чињенице које износе и укаати на лица која би као сведоци могла да потврде њихове наводе.

Такође полиција може, по службеној дужности или по налогу Вишег јавног тужилаштва, да прикупи и обезбеди друге доказе.

Како је речено Танјугу у ВЈТ, након узимања изјава, прикупљања и обезбеђивања доказа, СУК МУП-а доставиће извештај ВЈТ које онда цени да ли има основа сумње да је извршено кривично дело и да ли се ради о кривичном делу из надлежности ВЈТ или Тужилаштва за организовани криминал, или нема доказа за тврдње које су износили у медијима.

Иначе, Апелациони суд у Београду укинуо је решење којим је бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић недавно укинут кућни притвор уз електронски надзор и наложио поновно одлучивање Специјалног суда. 

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се