Читај ми!

На аеродрому "Никола Тесла" заплењене кубанске цигаре вредности 45.000 долара

Цариници су на аеродрому "Никола Тесла" спречили покушај тројице путника да пређу границу са ручним пртљагом у коме су биле 624 непријављене кубанске цигаре, вредности 45.000 долара.

Случај је откривен када су се тројица страних држављана, након што су у Београд допутовала из Хаване, упутила у зелени контролни пролаз намењен путницима који немају ништа да пријаве за царињење, наводи се у саопштењу Управе царина.

Додаје се да су торбе, које су носили са собом, прво прегледане на скенеру где су се цигаре јасно виделе, а потом је уследио и детаљан преглед којим је потврђено да је ручни пртљаг тројице путника дупке пун томпуса разних робних марки у луксузним паковањима.

Укупна вредност непријављене акцизне робе процењена је на нешто више од 45.000 долара.

Међу откривеним цигарама најбројније су биле "Cohiba 10 Talisman" – 160 комада, "Cohiba 55 Aniversario" (60), "Montecristo Habana Cuba edicion limitada 2012" (60), 50 цигара "Cohiba - Maduro-5", 50 "La Gloria Cubana", као и 40 цигара "Montecristo Linea 1935".

У ручном пртљагу ових путника нађена су и два луксузна комплета марке "La casa del Habano" са по 30 ексклузивних цигара, као и један сет марке '"Trinidad Habana Cuba" са 14 цигара.

Чињеница да путницима није пристигао чекирани пртљаг забележена је у записнику службе ''Изгубљено - нађено'', па ће и он бити детаљно прегледан по пристизању у Београд, додаје се у саопштењу Управе царина.

Према важећим прописима у Републику Србију за личну употребу може да се унесе 50 цигарета, 25 цигарилоса (до 3 грама по комаду), 10 цигара, 50 грама дувана или одговарајућа комбинацију наведених производа.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара