Читај ми!

Укинут притвор двојици припадника Шарићеве групе, Тужилаштво уложило жалбу

Специјални суд у Београду донео је решење о укидању притвора Д. О. и А. Б., осумњиченим припадницима организоване криминалне групе Дарка Шарића. Тужилаштво за организовани криминал уложило је жалбу на то решење, речено је за Танјуг у том тужилаштву.

Притвор им је укинут "по сили закона", јер у року од 60 дана "није дошло до њиховог оптужења од стране Тужилаштва за организовани криминал", потврдила је за Танјуг портпаролка Вишег суда Татјана Матић.

Kако се осумњиченима на терет ставља извршење кривичних дела за која је запрећена максимална казна затвора до пет година, с обзиром на то да је питању скраћени поступак, њима притвор може трајати до 60 дана, уколико Тужилаштво није поднело оптужни предлог.

Д. О. и А. Б. су 10. јуна пуштени да се бране са слободе, док је истог дана продужен притвор Шарићу и још тројици осумњичених. 

Д. О. је ухапшен заједно са Шарићем 14. априла, док се А. Б. предао полицији неколико дана касније.

Д. О. и А. Б. се, као и још неки припадници групе, терете да су поступајући по налозима осумњиченог Шарића организовали набавку, а потом и набавили експлозивну направу, прикупљали податке о путничком возилу, месту паркирања возила, адреси становања, дневној рутини Горана Николашевића, фотографисали возило, обезбедили станове за скривање лица која би извршила подметање експлозивне направе и новац за награду непосредним извршиоцима кривичног дела. 

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво