Читај ми!

МУП: Дојаве о бомбама упућене из Гамбије, ухапшен осумњичени

Поруке о постављеним бомбама у Србији послате су из Гамбије, а ухапшен је мушкарац који је признао да је слао претеће поруке Републици Србији са своје мејл адресе, саопштио је МУП.

Министарство унутрашњих послова обавештено је од стране Интерполa Гамбије да су извршене провере у вези броја телефона и ИП адресе повезаних са мејл адресама са којих су упућене претње о постављеним експлозивним направама на територији Републике Србије и да је том приликом у Гамбији ухапшен К. Б. из Гамбије који је признао да је слао претеће поруке Републици Србији са своје мејл адресе.

Како се основано сумња у томе је имао помоћ једног студента из Пољске, а у наредном периоду Министарство унутрашњих послова и Тужилаштво за организовани криминал иницираће међународну правну помоћ у циљу идентификације и процесуирања осумњиченог из Пољске.

"Истичемо да су идентификоване локације више мејл адреса са којих су стизале претеће поруке о постављеним бомбама са сервиса Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex и да су о свему обавештени наши инострани партнери од којих очекујемо и адекватну реакцију", саопштио је МУП.

Министарство унутрашњих послова утврдило је раније да су претње о постављеним експлозивним направама стизале претежно из Пољске, Гамбије, Ирана, Нигерије, Украјине, Словеније и Русије.

Припадници Министарства унутрашњих послова, такође, расветлили су сваку дојаву о постављеној бомби која је дошла из Србије, брзо пронашли извршиоце и процесуирали их.

Република Србија је мета специјалног рата, али ће издржати све притиске и хакерске нападе, баш као и друге државе које се суочавају са идентичним случајевима претњи о постављеним бомбама.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара