Читај ми!

Поново дојаве о бомбама у школама у Србији

Дојаве о подметнутим експлозивним направама стигле су на мејл адресе неколико основних и средњих школа у Нишу, Суботици и Новом Пазару, саопштило је Министарство просвете.

Како се наводи у саопштењу Министарства, екипа МУП-а прегледала је и утврдила да је дојава у школи у Новом Пазару била лажна.

Осим школе у Новом Пазару, дојаве су стигле и у школе у Нишу и Суботици о чему је обавештен МУП.  

Гимназија "Стеван Сремац" у Нишу и Средња уметничка школа у Нишу примиле су дојаве о подметнутим бомбама око 14 сати путем мејла, потврђено је РТС-у потврђено у МУП-у.

Ученици су евакуисани, а контрадиверзионе екипе претражују објекте.

Такође, пет основних и две средње школе у Суботици примиле су дојаве о постављеним бомбама, потврђено је РТС-у у Полицијској управи у Суботици.

Ђаци и наставници су евакуисани, а у току су контрадиверзиони прегледи од стране полицијских службеника.

"Према раније утврђеној процедури, објекти су евакуисани, а ученици ће бити враћени на наставу када се утврди да је то безбедно. О начину организовања часова и повратку на непосредну наставу, школе ће обавестити ученике и њихове родитеље путем редовних канала комуникације", додаје се у саопштењу Министарства просвете.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је раније данас да су идентификовани и процесуирани сви који су са територије Србије слали претње о постављеним бомбама. Истакао је да је од 1. јануара до 1. јуна извршено чак 1.046 контрадиверзионих прегледа.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво