Читај ми!

Ухапшено десет особа, сумња се да су утајом пореза оштетили буџет за више од 42,8 милиона динара

МУП је саопштио да је ухапшено десет особа због сумње да су извршиле више кривичних дела тако што су новац стечен фиктивним пословањем са рачуна фирми преносиле на приватне рачуне и избегле плаћање пореза, чиме су оштетиле буџет Републике Србије за више од 42,8 милиона динара. Против две особе биће поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Одељења за борбу против корупције у наставку акције на сузбијању корупције, у сарадњи са Пореском полицијом Пореске управе Министарства финансија и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су десет особа због постојања основа сумње да са су извршиле кривична дела прање новца, пореска утаја и пореска превара, док ће против две особе бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку, саопштено је из МУП-а.

Ухапшени се сумњиче да су новац, који је стечен фиктивним пословањем, са рачуна фирми преносили на приватне рачуне, да би избегли плаћање пореза и тај начин оштетили буџет Републике Србије за 42.862.165 динара.

Како се наводи, ухапшени су Ј. С. (1967), одговорно лице књиговодствене агенције "Лидер финансије" из Неготина, Д. С. (1997) одговорно лице ДОО "Деостил" из Неготина, М. С. (1995) одговорно лице књиговодствене агенције "Lider group" 2021" из Неготина, М. П. (1993) запослена у књиговодственој агенцији "Lider group 2021" из Неготина, M. Р. (1965) из Ченеја одговорно лице ДОО "Мис систем", Г. М. (1968) из Београда руководилац једне службе у ИСГС Београд II ДОО Београд, С. М. (1964) из Београда фактички руководилац у DOO "Eksperteam&Consulting", Б. M. (1949) из Неготина одговорно лице омладинске задруге "Елан тим", С. Т. (1983) одговорно лице "Плус елан" ДОО Неготин и З. М. (1960) запослен у ПР "Инжењерске делатности и техничко саветовање ЈАМАКС" Ниш, док ће против шездесетпетогодишњег мушкарца и седемдесетдвогодишњег мушкарца бити поднета кривичне пријаве у редовном поступку.

Истиче се да су осумњичени Ј. С., Д. С. и М. С. у периоду од 2020. године до тренутка хапшења, омогућили М. Р. и Б. М. да изврше пренос новца који су претходно набавили фиктивним пословањем са Г. М. и С. М. Како се сумња, тај новац су пренели на ручуне фирми ДОО "Деостил", "Елан тим" и ПР "Инжењерске делатности и техничко саветовање ЈАМАКС" и преко књиговодствене агенције "Лидер финансије" власништво Ј. С.

Ј. С. се терети да је са одговорним лицима наведених неготинских фирми, новац са рачуна тих фирми пренела на њихове приватне рачуне, као и на рачун М. П. запослене у књиговодственој агенцији "Lider group" 2021. Овако готов новац су, како се сумња, извукли са пословних рачуна како би избегли да плаћају порез и на овај начин оштетили буџет Републике Србије за скоро 43 милона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и oни ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу, док је осумњичена М. П. већ спроведена у ово тужилаштво.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво