Читај ми!

Допуњена оптужница против Александра Јовичића

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је Вишем суду у Београду на потврђивање прецизирану оптужницу против бившег председника београдске општине Палилула Александра Јовичића и још девет особа.

Допуњеном оптужницом Александар Јовичић се терети за кривично дело – трговина утицајем у саизвршилаштву, а за исто кривично дело оптужени су и Д.В. и В. Ћ, као и А.В, Ж.Л , С.Х, М.Ђ, Т.Д. и В.Ж.

Решењем Вишег суда у Београду од 12. маја 2022. године оптужница од 29. децембра 2021. године била је враћена тужилаштву на допуну. У најкраћем року поступљено је по налогу суда и оптужница је данас поново поднета на одлуку о потврђивању, наводи се у саопштењу.

Јовичић је ухапшен у јуну прошле године и у притвору је провео два месеца, након чега му је одређен кућни притвор.

Након његовог хапшења, из МУП-а је саопштено да се Јовичић сумњичи да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове на општини Палилула Дражена Вујића да даље утиче на грађевинске инспекторе да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора за наведене објекте потивправно присвојио 28,8 милиона динара.

Сви оптужени се терете да су злоупотребама омогућили заштиту инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте.

Након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција, унели неистините податке у вези са објектима, проследили су их на озакоњење, супротно Закону о озакоњењу објеката, саопштио је МУП након хапшења осумњичених.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво