Читај ми!

Дојаве о бомбама у двадесетак средњих школа у Београду

Двадесетак средњих школа у Београду примило је циркуларни мејл о подметнутој бомби, а полицијском провером утврђено је да је у осам школа реч о лажним дојавама. У осталим школама обављају се контрадиверзиони прегледи.

Како је РТС-у незванично потврђено, лажне дојаве о бомбама примљене су у: Медицинској школи Звездара, Седмој београдској гимназији на Звездари, Петој економској школи у Раковици, Машинској школи "Радоје Дакић" Раковица, Музичкој школи "Даворин Јенко" у Раковици, Средњој школи за децу са посебним потребама Раковица, Првој београдској гимназији Стари град и у Грађевинској школи Београд на Звездари.

Министарство просвете саопштило је да је циркуларни мејл о подметнутој бомби добило је двадесетак средњих школа и гимназија у Београду о чему су одмах обавештени МУП и БИА.

Ученици и запослени су евакуисани на сигурно, док полиција и њене стручне службе не провере наводе.

"Слична ситуација десила се пре неколико дана у суседној Црној Гори. Наша полиција ће најпре испитати претње, а деца и запослени неће бити враћени у учионице док полиција не потврди да је сигурно, што је приоритет", навео је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Екипе МУП-а су на терену, а ученици и запослени се сукцесивно враћају на наставу након потврде о безбедности.

"Полиција је до сада интервенисала у школама на територији градских општина Раковица и део Звездаре и установила да су дојаве лажне, док су провере у осталим школама у току. Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће обавештавати јавност о развоју ситуације", додаје се у саопштењу.

Полиција је примила и дојаву о бомби у Угоститељској школи на Зеленом венцу, као и у Земунској гимназији, а у току је провера.

среда, 06. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара