Читај ми!

Ухапшен мушкарац који је у Земуну ударао жену и њеног пса

Мушкарац И.Б. (39) који је снимљен како у Земуну удара жену и њеног пса приведен је и, по налогу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, одређено му је задржавање до 48 сати.

И. Б. је снимљен како након сукоба свог и жениног пса, шутира њеног пса, а потом и њу удара више пута у близини Улице Милана Узелца у Земуну.

Снимак је објављиван на друштвеним мрежама и у медијима.

У саопштењу МУП-а о хапшењу осумњиченог мушкарца наводи се да су га припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, Полицијске станице Земун, у сарадњи са Интервентном јединицом 92, а по налогу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, ефикасним радом због постојања основа сумње да је извршио кривична дела насилничко понашање и убијање и злостављање животиња.

Он је, како се сумња, у петак ујутру, у Улици сестара Миловановић, ударио и гурнуо педесетосмогодишњу жену која је пала и задобила повреде.

И. Б. се, такође, терети да је шутнуо пса оштећене жене.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић је, реагујући на насиље мушкарца над женом на улици у Земуну, истакла и да је невероватно да нико од пролазника није осетио потребу да се умеша и заштити жену.

"Нажалост, и данас смо, захваљујући друштвеним мрежама, сведоци колико је насиље над женама распрострањено, и то не само у породичним и партнерским односима, већ и на улици. Јавни простор и насиље над женама које се ту дешава често занемарујемо иако је итекако присутно", рекла је Михајловићева.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара